Massages

Thuis komen in jouw lichaam

“Van je eigen lichaam moet gehouden worden. Het moet je vriend worden.
Het is je huis.

In mijn massages staan aandacht en aanwezig zijn centraal. Door de aanraking en het bewust vrij maken van energie die in het lichaam wordt vastgehouden kan de natuurlijke balans zich herstellen. Samen proberen wij het rustpunt in jou op een liefdevolle wijze terug te vinden.

Iets over mijn massage-methodes en manier van werken:

Aangeraakt worden is een taal op zich. Voor mij is het: “het ontmoeten van hart tot hart”. Aangeraakt worden betekent geraakt worden in een diepere laag van jezelf. Zodat we meer van binnenuit kunnen gaan ervaren, leven. Aanraken en aangeraakt worden hangen nauw samen. De mate waarin je ontspant bij het aangeraakt worden, zal voor een groot deel worden bepaald door het ontspannen aanraken van de ander.

De diepte van de aanraking heeft niet alleen te maken met de fysieke diepte van de aanraking in het weefsel. Met diep aanraken wordt bedoeld: de mate waarin contact gemaakt wordt met de ander, de betrokkenheid erin, het aanwezig zijn en te voelen dat je er helemaal mag zijn. Dat je totaal goed bent zoals je bent, dat je volledig geaccepteerd bent.

Door hier weer bewust van te worden kom je weer dichter bij dat diepe-weten in jezelf.
Dat is meditatie. Dat is stilte. Dat is “thuiskomen”. In de stilte ligt ons anker en rustpunt.

Een handeling uit het hart herschept alle dingen in hun aard en samenhang. Ik tracht op deze wijze tegemoet te komen d.m.v mijn massages en persoonlijke gesprekken.

Tijdens de massage kan van de volgende technieken gebruik gemaakt worden:

 • Diepe-spier-en weefselmassage (Deep Tissue)
 • Acupressuur
 • Taoistische Chi Nei Tsang
 • Gewrichtsontspanning
 • Ademhalingstechnieken
 • Technieken uit de Rebalancing en Trager Approach
 • Cranio-Sacraal technieken
 • Fascia Release
 • Chiqong
 • Meditatie
 • Aroma therapy
 • Hotstone en Kruidenstempels
 • Reiki en Healing lees verder…

Taoistische Massage :

Het allereerst werk ik op de meridianen. Dit zijn energiebanen die door het gehele lichaam aanwezig zijn. Door daar aandacht en stimulatie te geven gaan ze zich openen, zodat de energie, de Prana of Chi, beter door het lichaam gaat stromen. De aanraking in een vloeiende lemniscaat-beweging creëren diepe ontspanning en kunnen hardnekkige blokkades opheffen.

Massage en Gesprek :

Voorafgaand de massage, een gesprek van hart tot hart.
Hierdoor is er ruimte om een persoonlijk gesprek met mij aan te gaan.
Dit kan in de vorm van coaching en/of counseling of daar waar jouw behoefte ligt.

Meditatie en Massage :

Wanneer ons lichaam zich dieper ontspant, zal ook ons denken zich ontspannen. Van de stilte die dan ontstaat wordt optimaal gebruik gemaakt indien deze bewust ervaren wordt. Dan pas is er sprake van een heus rustpunt. De schoonheid van de innerlijke rust is gelegen in het getuige zijn van het eigen denken en voelen. De kracht daarvan vertaalt zich in het dagelijks leven in meer onafhankelijkheid van anderen, meer stabiliteit en een sterker bewustzijn.

Voor wie?

Voor ieder die aandacht aan zijn of haar lichaam wilt besteden en het genot van een massage wilt ondergaan. Daarnaast kan er ook gewerkt worden aan specifiek lichamelijke of emotionele pijn.